marți, 8 septembrie 2009

Chiftelute din pui


Chiftelutele din pui pot fi servite ca aperitiv la o masa festiva sau pot completa cu succes un platou de bufet suedez.

Ingrediente:

  • 1 casoleta de piept de pui (casoleta mea avea 820gr.)
  • 2 oua
  • 2 felii de paine veche
  • cateva fire de patrunjel
  • 1 ceapa de marime medie
  • condimente:sare si piper
  • pesmet

Mod de preparare:
Se pun feliile de paine la inmuiat in apa calduta.

Carnea de pui,ceapa taiata in 4, patrunjelul si painea stoarsa bine se dau prin masina de tocat.

Peste tocatura se adauga cele 2 oua si condimentele dupa gust. Se amesteca bine compozitia.

Cu mana uda se modeleaza chiftelutele si se dau prin pesmet.

Se pune pe foc tigaia cu ulei si cand s-a incins bine uleiul se adauga chiftelutele. Se lasa focul mic si se prajesc bine chiftelutele pe ambele parti.

Pofta mare!!!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu