vineri, 20 noiembrie 2009

Mancare de conopida

A inceput postul "Nasterii Domnului" asa ca am scos caietelul cu retete de post. O sa incerc sa postez cat mai multe retete de post ca sa ii ajut pe cei care vor sa tina post. Asa ca o sa incep cu una din retetele mele preferate si anume mancarea de conopida.

Ingrediente:

  • 2 conopide mari (aprox. 2500-2800gr.)
  • 2 cepe potrivite
  • 1 lingura si jumatate de bulion
  • 2 linguri de faina


Mod de preparare
Se curata conopidele de cotor si se rup buchetele.

Se pune apa cu sare la fiert.

Pana ce incepe apa sa fiarba conopida se tine in apa.

Se toaca marunt ceapa.

Cand incepe apa sa clocoteasca se oparesc buchetelele de conopida cam 1-2 minute.Se scot cu spumiera.

Se pune ceapa la calit in oala.

Se adauga bulionul peste ceapa si se amesteca bine.

Apoi se adauga cele 2 linguri de faina si se amesteca bine ca sa nu faca cocoloase.

Se adauga 6 polonice de apa din apa in care am oparit conopida.

Se lasa apa sa fiarba cu ceapa. Se pune si conopida si se mai adauga 1-2 polonice de apa.

Se pune capacul la oala si se lasa sa fiarba pana ce se inmoaie bine conopida, cam in 30-40 minute.
Pofta mare!!!




2 comentarii:

Anonim spunea...

delicios ... bravo :*

brunety spunea...

Merci frumos Mona pentru aprecieri;;)

Trimiteți un comentariu