Este o reteta arabeasca care mie mi-a placut de prima oara cand am mancat. Si cum nu se putea altfel am si luat reteta :d ca sa o testez ;)
Ingrediente:
- 2 pumni fidea Barilla Filini-Vermicelles
- 1 cana orez cu bob lung (eu l-am folosit pe cel de la Atifco, cu punga portocalie)
- sare
Cu 10 minute inainte de a incepe preparea retetei se pune la umflat orezul in apa fierbinte.
Se pune ulei in oala si se caleste fideaua pana devine maronie.
Dupa aceea se adauga apa (la 1 cana de orez se adauga 1 cana jumatate de apa).
Se amesteca, se sareaza dupa gust si se lasa sa fiarba.
Cand a inceput sa fiarba se adauga orezul scurs. Se amesteca bine.
Apoi se da focul mic si se acopera oala.
Orezul este gata atunci cand apa a scazut si se vede orezul. Se ia usor cu o lingura si se gusta orezul, daca orezul este moale inseamna ca este gata. Daca insa se mai simt boabele de orez se mai adauga o jumatate de cana de apa si se amesteca folosind toartele oalei (nu se foloseste lingura pentru ca se sfarama orezul).
Pofta mare!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu