luni, 3 august 2009

Ciorba de legume


Cum afara este foarte cald, o ciorba de legume rece este tocmai binevenita. Aceasta ciorba racoritoare si gustoasa am invatat sa o pregatesc de la bunica mea,care este foarte priceputa:*

Ingrediente:
  • 4-5 rosii
  • 1 morcov
  • 1/2 telina
  • 2 cepe
  • 2 ardei grasi
  • 2-3 cartofii
  • 1 mana de fasole galbena/verde, dupa preferinta
  • 1 dovlecel
  • 1 sfert de varza taietei
  • 1-2 rondele cateva fire de telina
  • 1 l de bors
  • delicat




Cartofii se taie in bucatele. Ardei grasi se taie in bucatii mici. Cepele se taie marunt. Morcovul si telina se rad pe razatoare mica.
Se pun legumele in oala la fiert. Dupa ce au fiert un pic se adauga fasolea galbena (pentru ca fasolea fierbe mai greu), 1 lingura de ulei si 1 lingura plina de delicat. Fasolea galbena se taie in bucati si apoi se taie pe orizontala.
Se lasa sa fiarba si dupa cateva clocote, cand fasolea si cartofii s-au inmuiat se adauga varza,dovlecelul si frunzele de telina. Varza se taie in bucatii mai mari (nu ca pentru salata). Dovlecelul se taie bucatele. Frunzele de telina se toaca marunt.


Se lasa ciorba sa fiarba si se amesteca din cand in cand in ea. Dupa ce se inmoaie varza un pic se adauga rosiile date pe razatoare, taieteii si se amesteca bine.
Se mai lasa un pic si cand se observa ca legumele sunt fierte bine se pune si borsul(se adauga treptat in functie de cat de acra vreti sa fie ciorba. Daca ati scapat un pic mai mult bors se mai completeaza ciorba cu apa).
Dupa ce incepe sa fiarba ciorba se mai lasa 10 minute (daca e focul prea mare se lasa focul mai mic) ca sa fiarba bine borsul.
Este foarte gustoasa!
Sa aveti pofta!!!



Un comentariu:

Anonim spunea...

ce bucatareasa te-ai facut ... tine-o tot asa !!!

Trimiteți un comentariu