miercuri, 9 septembrie 2009

Legume gratinate


Cand am vazut reteta in revista Click pentru femei m-am bucurat foarte mult pentru ca eram in pana de idei ce sa mai gatesc de post. Aceasta este o reteta tocmai buna pentru zilele de post.

Ingrediente:

  • 3 cartofi
  • 1 ardei gras verde
  • 1 ardei capia
  • 1 ceapa
  • 1 capatana de usturoi
  • 1 vanata
  • 1 dovlecel
  • 1 borcan de ciuperci
  • 80 ml ulei de masline
  • 100ml supa de legume sau apa calda (eu am folosit apa calda)
  • cateva fire de patrunjel
  • condimente:sare,piper,cimbru si busuioc

Mod de preparare:
Se curata toate legumele,se spala. Se taie dovlecelul,vanata si cartofii rondele,ardeii se taie fasii,ceapa se taie solzisorii,usturoiul se toaca marunt,iar ciupercile se lasa intregi.

Se amesteca toate legumele.
Apoi se adauga patrunjelul tocat si condimentele dupa gust.

Se ia un vas de yenna mai inalt si se aseaza legumele in el. Se stropesc ingredientele cu ulei,se adauga apa calda si se da tava la cuptor pentru 1 ora pana se rumenesc un pic legumele.

Se consuma calde sau reci.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu