marți, 8 septembrie 2009

Chiftelute din ciuperci


Ciupercile sunt unele din legumele mele preferate. Imi plac pentru ca sunt sanatoase, gustoase si sunt importante surse de fibre, vitamine si minerale.
Aceasta este o reteta usoara si simpla,care este ideala pentru micul dejun.

Ingrediente:

  • 1 borcan de ciuperci
  • 3 oua
  • 1 capatana de usturoi
  • 2 linguri faina
  • ulei
  • condimente:delicat,sare,piper,1 lingurita de boia de ardei dulce

Mod de preparare:
Se scot ciupercile din borcan si se spala bine in 2-3 ape. Apoi se lasa la scurs in strecuratoare ca sa nu mai aiba deloc apa pe ele.

Se piseaza usturoiul si se pune peste ciupercute.

Se separa albusul de galbenus si albusul se bate bine cu un praf de sare.

Se adauga apoi galbenusurile, impreuna cu faina si condimentele si se amesteca bine. Compozitia rezultata se adauga peste restul ingredientelor.

Punem tigaia cu ulei pe foc si cu o lingura se pune din compozitie in uleiul incins si prajim chiftelutele, la foc mic, intorcandu-le pe ambele parti.

Sa aveti pofta!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu