Astazi este sarbatoare "Inaltarea Sfintei Cruci" , una dintre cele mai vechi si mai importante dintre sarbatorile crestine inchinate cinstirii crucii lui Iisus si se tine post. Asa ca am gatit musaca de post,o reteta pe care am gasit-o acum mult timp in revista Practic in bucatarie.
Ingrediente:
- 8 cartofi maricei
- 1 borcan de ciuperci
- 2 cepe potrivite
- 3 linguri de bulion
- 2 ardei grasi mici rosii
- 1 ardei gras verde
- 1 lingura de margarina
- condimente:sare,piper,cimbru si busuioc
Mod de preparare:
Se pun cartofi in coaja la fiert pentru 20 de minute.
Daca maslinele sunt sarate , se scot samburi si se pun in apa rece la desarat.
Ceapa se curata si se taie marunt, ardeii se taie bucatele mici,ciupercile si maslinele se taie in bucati mici.
Pe pune ceapa la calit in putin ulei.
Dupa ce s-a inmuiat putin se adauga ardeii.
Apoi se pune 2 linguri de bulion.
Se amesteca bine pana se dizolva bine bulionul. In compozitie se adauga si ciupercile si se calesc impreuna timp de 2 minute.
Dupa ce s-au fiert cartofii, se curata si se taie in rondele.
Se unge un vas de Jena cu margarina.
Se aseaza un rand de cartofi.
Apoi un rand de ceapa calita cu ardei. Se condimenteaza cu cimbru si busuioc.
Apoi se adauga maslinele.
Se repeta operatiunea pana ce deasupra va fii un strat de cartofii.
Peste acest ultim strat de cartofii se presara cimbru si busuioc.Peste compozitie se adauga putina apa in care s-a dizolvat o lingura de bulion(ca sa aiba totul in ce sa fiarba).
Se da vasul la cuptor pentru 30 minute.
Si sectiune din musaca.
Pofta mare!!!
2 comentarii:
Yumyyyyyyyyyy arata bine rau..chiar imi plaoua in gura...dar sa fiu si un pic critic....ai taiat feliile de cartofi un pic cam groase si nu par a fi partunse cum trebuie....oricum presupun ca a fost delicioasa. Norocosi meseniii
Pey cartofii erau fierti si nu puteam sa ii tai mai subtiri de atat pentru ca se sfaramau. Oricum a iesit foarte gustoasa;)
Trimiteți un comentariu