joi, 10 septembrie 2009

Pricomigdale


Este pentru prima data cand fac Pricomigdale si sunt foarte multumita de rezultat:D Nu stiu de ce dar mereu am avut o retinere atunci cand venea vorba sa fac Pricomigdale in casa. Si azi mi-am luat inima in dinti si m-am riscat si bine am facut:p Au iesit delicioase, chiar mai bune ca in comert:d

Ingrediente:

  • 4 albusuri
  • 200 gr. zahar
  • 135 gr. nuci pisate
  • 20 gr. faina
  • 5 picaturi esenta de migdale
  • 1 pachetel zahar vanilat

Mod de preparare:

Nucile pisate se amesteca cu zaharul, se adauga albusurile nebatute si se incalzeste compozitia pe foc mic. Oala se pune pe ochiul mic de la aragaz si se da focul mic.

Se adauga zaharul vanilat,esenta de migdale si faina amestecandu-se continuu. In 2-3 minute este gata.

Se ia de pe foc.

Se pune hartie de copt in tava de la aragaz. Apoi se ia din compozitie cu lingurita,punandu-se gramajoare in tava, la distanta de 1-2 cm una de alta.Se presara cu zahar pudra.

Se da tava la cuptorul incins dinainte si se coc la foc mic-mijlociu cca 30-45 minute. (eu am setat cuptorul la 160 grade Celsius si in 30 minute au fost gata)
Pricomigdalele sunt gata atunci cand se intaresc si capata culoare bej.
Pentru a deslipi pricomigdalele ,care se intaresc foarte repede se uda hartia de copt.
Si asta a fost tot.Foarte usor de facut , dar in schimb extrem de gustoase. Ce mai, acum cand o sa imi mai ramana albusuri stiu ce sa fac cu ele:p:d







2 comentarii:

Anonim spunea...

le-am facut azi. foarte bune. multumesc pentru reteta.

Unknown spunea...

Foarte buna reteta. Am urmat-o azi si au iesit DE-LI-CIOA-SE!!

Trimiteți un comentariu