miercuri, 19 august 2009

Crocantele de pui


Pentru aceasta reteta m-am inspirat din revista Pofta buna. I-am adaugat mici imbunatatiri dupa gusturile mele si iata ce a iesit:)

Ingrediente:

  • 2 piepturi de pui
  • Pentru marinata:
  • 1 cana cu lapte
  • sare
  • 1 lingura vin alb
  • 1 foaie de dafin
  • 1 capatana de usturoi
  • condimente:curry,piper negru,piper cayenne,boia de ardei iute,cimbru


Pentru invelisul crocant:
  • 3 oua batute
  • 2 linguri de faina
  • 1 lingura mustar
  • 1punga mica de fulgi de porumb zdrobiti
  • condimente:boia de ardei iute si dulce, piper cayenne, 7 condimente(condimentul arabesc)

Mod de preparare:

Se spala carnea si se taie suvite subtiri si lungi in functie de preferinte. Bucatile de carne se aseaza intr-un castron unde se adauga cana de lapte si restul de ingrediente pentru prepararea marinatei.Se lasa la marinat 1 ora in frigider.

Se scot bucatile de carne pe o farfurie la scurs.
Urmeaza prepararea invelisului crocant.
Se separa albusul de galbenus. Albusul se bate spuma cu un pic de sare.

Apoi se incorporeaza pe rand galbenusurile de ou.

In compozitie se adauga condimentele si restul de ingrediente, mustarul si faina.


Bucatile de carne se dau prin compozitia rezultata din oua si apoi se tavalesc prin fulgii de porumb pisati.Acesta este rezultatul final.

Pofta mare!!!




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu