luni, 10 august 2009

Salata de vinete

Salata de vinete este mancarea mea preferata.

Ingrediente:

  • 5 vinete mari
  • 3 dovlecei subtiri
  • 1 ceapa potrivita
  • 100 ml ulei
  • sare


Mod de preparare

Vinetele se coc, cel mai bine se coc direct pe flacara aragazului.Cand sunt bine coapte, se curata imediat ce se iau de pe foc, una cate una.

Apoi vinetele curatate se aseaza pe tocatorul de lemn asezat pe o tavita, inclinat intr-o parte, pentru ca vinetele sa se scurga bine. Vinetele se lasa la scurs 3-4 ore. Este foarte important sa se scurga bine, pentru ca zeama este foarte toxica.

Dovlecei se fierb si apoi se lasa la scurs pana ce se racesc.Se storc bine de zeama si se toaca marunt si iar se storc bine.Se pun in castron.
Vinetele se toaca cu tocatorul de vinete sau cu un cutit de plastic(niciodata vinetele nu se toaca cu un cutit metalic deoarece se innegresc).

Se adauga sare si ulei (putin cate putin si se amesteca pana se incorporeaza bine) pana se omogenizeaza bine.

Se toaca ceapa marunt si se adauga in castron.

Se amesteca bine toate ingredientele si salata este gata.
Se serveste cu rosii.

Sa aveti pofta!!!




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu