Sosul cu pui este o reteta indragita de intreaga familie.
Ingrediente:
- 1 piept de pui
- 4 cani de apa
- 2 cepe potrivite
- 3 ardei grasi (eu am folosit 1 ardei gras si 2 ardei capia)
- 2 morcovi
- 2-3 linguri pasta de tomate
- 1-2 linguri faina (dizolvate in apa fierbinte)
- condimente:piper negru macinat,condimente de pui,cimbru,busuioc,curry, delicat si 7 condimente
Ceapa se taie marunt,ardeii se taie bucatele si morcovul se da pe razatoare mare.
Se caleste putin ceapa .
Dupa care se adauga ardeiul si morcovul. Se amesteca bine si se lasa 2-3 minute ca sa se caleasca toate legumele.
Se adauga cele 4 cani de apa si se lasa sa fiarba.
Cand a inceput sa fiarba se adauga 2-3 linguri de pasta de tomate, se condimenteaza dupa gust cu piper,condimente de pui,cimbru,busuioc,curry,delicat si 7 condimente.
Dupa ce s-a dizolvat pasta de tomate se adauga faina dizolvata in apa fierbinte(apa trebuie sa fie fierbinte pentru ca altfel riscati sa devina taietei cand o introduceti in sos) si se lasa 5 minute.
Pieptul de pui se taie in bucatele potrivite.
Se adauga puiul si se amesteca bine.Se mai lasa sa fiarba 20 minute (pana e gata puiul).
Noi l-am servit cu orez cu fidea, reteta o gasiti aici.
Pofta mare!!!
2 comentarii:
delicios !!!
Ma bucur ca ti-a placut Mona:*
Trimiteți un comentariu