miercuri, 26 august 2009

Sos cu pui


Sosul cu pui este o reteta indragita de intreaga familie.

Ingrediente:

  • 1 piept de pui
  • 4 cani de apa
  • 2 cepe potrivite
  • 3 ardei grasi (eu am folosit 1 ardei gras si 2 ardei capia)
  • 2 morcovi
  • 2-3 linguri pasta de tomate
  • 1-2 linguri faina (dizolvate in apa fierbinte)
  • condimente:piper negru macinat,condimente de pui,cimbru,busuioc,curry, delicat si 7 condimente

Ceapa se taie marunt,ardeii se taie bucatele si morcovul se da pe razatoare mare.

Se caleste putin ceapa .

Dupa care se adauga ardeiul si morcovul. Se amesteca bine si se lasa 2-3 minute ca sa se caleasca toate legumele.

Se adauga cele 4 cani de apa si se lasa sa fiarba.

Cand a inceput sa fiarba se adauga 2-3 linguri de pasta de tomate, se condimenteaza dupa gust cu piper,condimente de pui,cimbru,busuioc,curry,delicat si 7 condimente.

Dupa ce s-a dizolvat pasta de tomate se adauga faina dizolvata in apa fierbinte(apa trebuie sa fie fierbinte pentru ca altfel riscati sa devina taietei cand o introduceti in sos) si se lasa 5 minute.
Pieptul de pui se taie in bucatele potrivite.

Se adauga puiul si se amesteca bine.Se mai lasa sa fiarba 20 minute (pana e gata puiul).

Noi l-am servit cu orez cu fidea, reteta o gasiti aici.

Pofta mare!!!


2 comentarii:

Anonim spunea...

delicios !!!

brunety spunea...

Ma bucur ca ti-a placut Mona:*

Trimiteți un comentariu